Tymah

“Álmodik a sötét erdő
S fái között bús temető
Halott fáid átölelem
Régen halott minden bennem

Álmodik a folyó vize
S a tó csendes vízitükre
Halott tükör halott fénye
Elmúlott idők emléke

Álmodnak a magas hegyek
S közöttük járó bús szelek
Fekete hegyre felmegyek
Onnan már vissza nem térek

Transylvania, szép földem
Erdők, mezők, s hegyek körben
Csendes álmodat vigyáztam
Veled együtt álmot láttam

Álmomban Bús szélként jártam
Sötét erdőd fái voltam
Halott tó vizén feküdtem
Gyász ködödben elmerültem…”


Hail Dim és Shadow! Legutóbb, amikor Székelyudvarhelyen találkoztunk nagyon farádtnak tűntetek. Milyen volt az erdélyi utazás? A nyári nagy székelyföldi esőzésekből is kaptatok vagy, akkor már úton voltatok hazafelé?

Az erdélyi utazás csodálatos volt, ez másképp nem is lehetett volna. Sajnos, két nappal hamarabb vissza kellett jönnünk, mint ahogy elterveztük. Eléggé az augusztus vége felé járt már az idő, s az őszi esőzésekre nem igazán voltunk felkészülve - az utolsó pár napon végig esett és minden tartalék ruhánk is teljesen átázott. Amikor Szegedre értünk, kb másnap hallottuk, hogy micsoda nagy áradások voltak Székelyföldön.


Hol voltatok pontosan?

Akárcsak az első alkalommal, most is a Gyergyó-i havasokban jártunk. Gyergyószentmiklós környéke tökéletesnek bizonyult hosszú sétáinkra. Nem messze rábukkantunk egy csodás völgyre, ahol egész erdélyi utazásunk során előszőr láttunk hollókat, így elneveztük Holló - völgynek.


Ha jól tudom, akkor ez már a második alkalom volt, hogy a nyár jelntős részét Erdély fenyveseiben töltöttétek.

Amikor előszőr voltunk Erdélyben, mintha hazatértem volna. Az erdők, a hegyek, a köd - egyáltalán nem tűntek "idegennek" vagy "újnak", mintha régóta ismertem volna mindezt. Erdély hihetlen élmény volt számomra az első alkalommal, de így volt ez másodszor is, s szerintem ez mindig így lesz.


Télen voltatok már Erdélyben?

Még nem, de remélem idén sikerülni fog ez is.


A bemútatkozó “The Beginning Of The End” demonál nagy volt a titkolózás a banda körül a felállást illetőleg. Azóta kiderült, hogy a bandát a Dusk/Diecold/Awakening zenekarok mozgatója Shadow és az Awakeningben is játszó Dim (Demoness) alkotja. A kezdeti időkben ezt miért titkoltátok el?

Nem akartuk, hogy ez alapján ítéljék meg a Туман-t, bármilyen értelemben is. Ez nem egy Shadow project, ő itt csak basszgitározik. A másik dolog meg az volt, hogy azután akartuk felfedni kilétünket miután már sokakban kialakult egy vélemény a Туман-ról. És így utólag az előítéleteiktől is megszabadulhatnak egy páran.


Dim te ugy tudom, hogy Murmanszkból származol. Hogyan kerültél Magyarországra?

Murmanszkban hét évig éltem, majd anyám Magyarországon kapott egy állást, így engem is idehoztak. Az elején nem tűnt túl tartósnak a magyarországon való tartózkodásunk, de végül úgy alakult, hogy itt maradtam.


Minek tartod magad: magyarnak vagy orosznak? Amikor nyáron beszéltünk nekem fel sem tűnt, hogy esetleg nem vagy magyar.

Nem tudom mi vagyok inkább, orosz-e vagy magyar. Igazán egyik sem. Magyarországon már lassan tizenhárom éve élek, itt tanulok, anyanyelvi szinten beszélem a magyart. Ettől függetlenül nem kötődöm Magyarországhoz, akárcsak Oroszországhoz sem. Vicces, de az arcom alapján mindkét országban idegennek néznek.


Mit jelent számotokra a banda neve, miért pont ezt a szót választottátok a banda nevének. Mindenképpen orosz nevet akartatok, vagy csak a hangzása miatt tetszett meg a туман szó?

Semmiképpen nem akartam angol szót választani, s nem találtam olyan magyar szót sem, melynek jelentése és hangzása megfelelt volna. A Туман szó tökéletesen szimbolizálja azt, amiről ez a Fekete Művészet szól.


A “The Beginning Of The End” demo idején még a Туман nevet viselted, azóta már a Dim név olvasható a boritóban. Miért változtattál nevet, mit jelent a Dim? Ki volt Тень?

Тень oroszul árnyat jelent, ami angolul shadow. Ennek ennyi a rejtélye mindössze. Туман ködöt jelent, ami meg angolul dim (is). Az idézőjeles névváltás oka, hogy amúgy sokan azt gondolhatták, hogy ez egy egyszemélyes banda. De a valóság az, hogy Gelal dobjátéka is rengeteget adott a Туман-hoz, és vele vált teljessé.


Az első demon még angol és orosz szövegeket használtatok, aztán átnyergeltetek magyarra? Kinek az ötlete volt, hogy csak magyar szövegek legyenek?

Az első demo valamelyest még a kíserletezés jegyében készült. Nem is szeretem igazán, számomra túl sok hibája van. Az egyike ezeknek, hogy angol az ének. Az orosszal még nem lett volna annyira bajom, ott van például a Forest orosz banda, ahol Kaldrad orosz éneke kibaszott királyul szól. De sem az orosz nyelven való szövegírást, sem az oroszul való éneklést nem éreztem igazán magaménak. Az első magyar szövegem az "Erdély" volt, de nem ez hozta meg az "áttörést" számomra, s a második demon ez még angolul szerepelt. A "Transylvanian Dreams" volt az, ami igazán meggyőzött engem arról, hogy magyarul tudok a leginkább alkotni. S úgy gondolom, az most is a legjobban sikerült szöveg (és szám). Szóval így alakult.


Mi a véleményetek arról, hogy egyesek ugy tartják, hogy a metal zene nyelve kizárólagosan csak az angol?

A metálról általában nem tudok mit mondani, de ami a Black Metalt illeti, én nem így gondolom. Itt is a Forest példáját tudom említeni, ahol az orosz ének rohadt jól jön ki. A norvég is nagyon királyul szól, például a Burzumban. Meg, ha jól tudom, Kanwulf is németül énekel a Nargaroth-ban, és szerintem az is jól hangzik. Az egész attól függ, hogy valaki hogyan tudja megoldani az adott nyelv "nehézségeit"/különlegességeit.


Dim az általad írt szövegek kitűnőek. Erdély sötét erdein kivül még mi inspirál, hogy ilyen verseket írjál?

Van, amikor egy hideg szélfuvallat is előhoz belőlem valamit, ami szöveggé válik. Valamikor meg éppen egy már ezredjére is meghallgatott Mayhem vagy Burzum szám, vagy akár egyetlen riffje ihlet meg. Máskor pedig belülről, a mély csendből, akár egy mozdulatlan, halott tó fenekéről a felszínre jön pár szó, majd újabb pár. Csak a legfontosabb kulcsszavak szerepelnek, ezek alkotják a varázsigéimet, ez a szavak mágiája.


Milyen költők/írók hatottak rád. Kik a kedvenceid?

Dead és Varg, ez az két skald az, aki igazán hat rám. Fenriz szövegeit is szeretem, s meg kell, hogy említsem Kaldrad csodás műveit is, melyek fordításával próbálkoztam, de számomra oroszul hozzák meg az igazi hatást.


Áruljátok el nekem, hogy honnan jön ez a mérhetetlenül nagy sznevedély/rajongás Erdélyért. Nagy ködbeburkolozó fenyvesek vannak Oroszországban is, hogy a többi nagy északi országokat ne is említsem. Mi az ami van itt nálunk, amit máshol nem találtok meg?

Erdély mellett lakunk. Erdélynek, a Kárpátoknak van egy sötét hangulata, ami körbevesz a környéken mindent. Ez egy sötét köd, ami a környéket örök kárhozatba taszítja. Ez a kisugárzás az, ami igazán különlegessé teszi Erdélyt. Ködbe burkolozó fenyvesek, lehet, hogy vannak máshol is, de ez az erő csak itt van.


A legpozitívabb és a legnegatívabb élmény ami ért benneteket erdélyi utatok során:

A legpozitívabb a Kárpátok sötét hangulata és a hatalmas ködök, melyek titkokat sejtetnek. Még nappal is egy sötét erő borított be mindent. Éjjel kint az erdőkben viszont egy más világ tárult fel.
A legnegatívabb az, hogy a sok mocskos, büdös, cigány "román" mekkora erdőírtást végzett mindenfelé. Persze, a cigányok mindenütt így élnek: gyorsan éljünk fel mindent magunk körül.


Milyenek a visszajelzések a “Transylvanian Dreams” lemezre? Én eddig csak pozitiv kritikákat olvastam a kiadvánnyal kapcsolatosan.

Erről nem nagyon tudok mit mondani.


Tervebe van véve a bakelites megjelenés is, vagy ez nagyban függ a CD eladási eredményeitől?

Igen, úgy beszéltük meg, hogy ha a CD jól fogy, akkor lesz bakelit is. A napokban derűlt ki, hogy lesz. Más borítóval akarjuk megcsinálni, hogy tényleg különleges legyen a bakelit verzió. A CD-k már majdnem teljesen elfogytak.


Magyarországon hogyan fogadták az emberek a magyar nyelvű szövegeket?

Magyarországon nem sokan hallották a Tуман lemezt, legalább is remélem. Akik pedig hallották, jó véleménnyel voltak a magyar nyelvű énekről ill. szövegekről.


Mennyire volt nehéz a magyar nyelv nem éppen szokványos ritmizálását összeegyeztetni a Black Metal muzsikával?

Megmondom őszintén, egyáltalán nem éreztem nehéznek.


A lemez borítója kissé sötétre sikeredett, a Steffen által küldött előzetes promo képek mintha világosabbak lettek volna?

A borítót ilyennek álmodtam meg: egyszerűnek és nagyon sötétnek. Talán a monitoron valamelyest másképpen mutathat a kép, mint a valóságban.


A No Colours kiadó honlapjárol letölthető a “Transylvanian Dreams” nóta videoklipje? Ez kinek az ötlete volt? Hol készítettétek a felvételeket?

A felvételek természetesen Erdélyben készültek, mint hogy ez a szám is Dead Transylvania-i Álmairól szól. Úgy gondolom, hogy a videoklip jól bemutatja Erdély szépséges tájait és a Sötét Erejét. A klipp a mi ötletünk volt.


Szerintetek van értelme annak, hogy egy underground black metal banda videoklipet készítsen?

Igen. Ez egy lehetőség, hogy képekkel is megpróbáljuk kifejezni ugyanazt, amit a zenével.


A klipben még Dead is “felbukkan”. Mit gondolsz ha Dead hallaná a Туман zenéjét tetszene neki?

Erre csak Dead tudja a választ. Mi ugyanazt a dolgot akajuk kifejezni, amit Ő is, így a zenénk lényege szerintem tetszene. A klip, szerintem, biztosan tetszene neki, leszámítva a saját képét.


Neki sohasem sikerült eljutnia Erdélybe, mit gondolsz milyen lenne vele egy erdélyi erdőjárás, teszene neki Erdély?

Úgy érzem, már az első transylvania-i utazásunkkor magunkkal hoztuk Dead-et. Így végül, eljutott arra a helyre, melynek erejét még Norvégiában is érezte.


A Туман és a Dusk Magyarországon nagyon gyűlölt zenekarok, ez főleg az utóbbi években figyelhető meg. Kezdődött az egész azzal, hogy Shadow küldtél egy döglött galambot a Gholgothnak. Erre mi szükség volt és milyen üzenettel bírt részedről?

Shadow: - A leggyűlöltebb zenekarnak lenni a legjobb dolog, ami egy Black Metal bandával történhet. Ez nem a "szeressük egymást dologról" szól. Sokáig próbáltam elérni, hogy a zenéimet csak az hallgassa, aki érti is. Most ezekkel a logikátlannak tünő lépéseimmel könnyedén sikerült elérni mindezt, mivel a sok divat srác hülyének tart. Ez így tökéletes. Hogy mi szükség volt rá...? Az ötlet hirtelen jött, miután találtam egy döglött galambot az utcán és elvittem. Aztán meg ott volt a pizzás doboz és arra gondoltam, igazán jó poén lenne elküldeni valakinek. Azt nem tudom, hogy a sok idióta közül miért épp a Golgoth volt az első. Talán mert pont előtte hallottam, hogy valami koncertjükön az ex-barátnőjének küldözgetett számot az énekesük.... meg olvastam az egyik interjújukat, ami teljesen emberi volt, pont ahogy az utca bármely embere beszélt volna. A Black Metal, tetszik vagy sem, nem erről szól. Nem tudom elviselni azt a nyálazást, ami ma folyik az undergroundjukban. Mindenki jópofizik a másik elött, de a háta mögött meg minden szart pofázik róla, mert valójában utálják egymást. Nem szeretem ezt a kétszinű nyálas viselkedést. Ha valakit nem kedvelek, megmondom neki. Én nem tolok semmi hülye szekeret együtt az ilyen emberi hulladékokkal. A galamb-küldözgetést úgy csináltam, hogy ha valamelyik banda mégis normális és tévedek, az nem fog megsértődni egy ilyen dolgon. Hisz mi ebben az olyan nagy probléma? Thanatosnak is küldtem ajándékba, ő elrakta magának... Egy dolog biztos, nem fogok úgy meghalni, hogy előtte meg ne öljek jó pár embert. Persze ez nem konkrét fenyegetés személyek ellen, majd mindennek eljön az ideje...


Aztán a botrány folytatódott az első “Stygian Shadows” fesztiválon. Rengeteg pletykát hallottam már az ominózus fellépéseitekről, sőt a koncertek felvételeit is volt szerencsém megnézni, de azért megkérlek, hogy röviden foglald össze, hogy mi is történt.

Shadow: - Nem akartunk egyszerű szokványos koncertet, mert abból bőven van elég. Sok ötletünk volt, de azok nagy részét eleve nem tudtuk megvalósítani. A Duskhoz akartam friss vért használni.A kicsorduló vér magával hozhat sötét erőket. Egy fehér galambot akartam szétszaggatni a “Bosszú Ereje” című szám közben. Egyéb összefüggést a kettő között felesleges magyaráznom. Ez a terv nem tetszett az idióta Neochrome-s srácoknak, mert hát ők ahogy mondták nem gondolják az egészet komolyan és ez már azért túl durva nekik. Így elmentek panaszkodni a kidobóknak, és eztán lett a kisebb konfliktus. Mivel a galambocskájuk végülis máshogyan de megdöglött, a Neochrome gitárosa sírva fakadt bánatában.... De nyílván ettől még eszik húst otthon... kiváncsi lennék mit szólna egy disznóvágáshoz. Nevetséges, hogy egy ilyen egyszerü dologból ekkora felhajtást csináltak. Nem igazán értem, hogy az ilyen érzékeny lelkű emberi szemetek miért kínozzák magukat a Black Metal-al. Szóval nevetséges az egész. Hihetetlen, hogy hogy elnyálsodott a világ. Pár évtizede a Beatrice koncerten Feróék élve darálták le a csirkéket, pedig az csak egyszerű Rock zene volt. Ma meg a legkeményebb műfajjal próbálkozók sirva fakadnak. Képzelem hogy retteg a sötétben... Végeredményképp kitiltottak minket a Vörös-Kék lyukból, amit mondjuk így is terveztünk előre. Így utólag az lett volna a legjobb, ha saját magam darabolom össze (ezredjére), abba nehezebben lehetett volna belekötni.


A “Transylvanian Dreams” lemez borítójában jól be is szóltok egy pár magyar black metal (vagy annak látszó) bandának. Erre mi szükség volt? Szerintem ezzel csak extra reklámot csináltok egy pár olyan zenekarnak, amelyekről külföldön még a kutya sem hallott, magyarul ingyen reklámot biztosítotok a saját kiadványotokon.

Nem hiszem, hogy ez a reklám jól jönne ezeknek a bandáknak. Ha én egy olyan zene borítójában olvasok ilyet, amelyben érzem a tartalmat, akkor biztosan alaposan elkerülöm a jövőben az említett bandákat. Most bátran vállalhatják magukat, mivel mi csak igazat írtunk. Aztán nyugodtan pózerkodhat Balázs is az idétlen klubjával. Szóval, a mi véleményünk szerint ez reklámnak is eléggé negatív volt.


Nocturno Culto szerint a Black Metal kizárólagosan a férfi egyedek muzsikája és filozófiája. Szerinte a nők nem képesek megérteni a Black Metal valódi mibenlétét, esetleg csak nagyon kevesek. Dim neked erről mi a véleményed?

Ez így van. Nagyon kevesen érthetik meg és értik is a Black Metalt. S valószínűleg ezen kevesek közé annál is kevesebb nő nemű egyed tartozik. Azt is hozzátenném, hogy a férfiak közül sokkal kevesebben tudják, hogy miről is szól a Black Metal, mint ami kívülről látszik. A természet rendje szerint leginkább a hímek hordozzák az agressziót, így nyilvánvaló, hogy ez külsőségeikben is megnyílvánul (valamilyen módon). Természetüknél fogva hajlanak az erőszakos dolgok felé, s így többen is a Black Metalnál lyukadhatnak ki. A nőstények gyengédebb lelkülettel rendelkeznek, így nincs szükségük olyan "szörnyű durvaságokra", mint a Black Metal. Ebből következik, hogy normális esetben a Black Metal iránt több férfi érdeklődik, mint ahány tényleg érti Lényegét. Természetesen, manapság a Black Metal divatba jövetelévelével ezek az adatok megsokszorozódnak. De ez nem érdekes, hiszen ez csak a felszín: e tömeg számára a Black Metal a fekete ruhák viselésével és a nyál-blekkes koncertekre való járással egyenlő. A divat, szerencsére, nem örökké tart. Előbb vagy utóbb véget ér ez a hullám is. Én nem vagyok ember, mint hogy senki sem az, aki azonosulni tud a Black Metal sötét Valójával. A lélek mindenképp a számára legalkalmasabb testet választja, így bizonyára annak is van célja, hogy az én lelkem egy női testbe került. A dolgok nem véletlenül alakulnak úgy, ahogy. Nem érzem ezt sem hátránynak, sem előnynek. Igazából, mit számít az, hogy én milyen nemű vagyok, hiszen a Sötétségnek sincsen neme. Ha valaki meghallgatja a zenémet és elolvassa a szövegeimet, kétlem, hogy lányosnak találja majd, hiszen ezek nem a testi dolgokból fakadnak. A testemmel nyílván jár egy-két dolog, ami nőre utal, de ezek nem változtatják meg lelkem ridegségét, sötétségét, gonoszságát. Sokakban bizonyára ott vannak az előítélet alkotta gátak, de ha ezek leomlanak, szerintem, megértik miről beszélek.


Kiket tartotok az egyre szerteágazó magyar black metal mezőnyből említésre méltónak?

Forest Silence, Thy Funeral, Diecold, Marblebog.


Mi a véleményetek az erdélyi black metal csapatokról?

A Labyrinth of Abyss jó. A Negura Bunget pedig egy nagy fos! Kibaszott szarháziak, transylvania-ai jelző alatt futnak miközben cigányul énekelnek! Szerencséjük hogy a nemrégi szegedi koncertjük elött ezt nem tudtuk, mert szóltunk volna a szegedi skinheadeknek hogy kik jönnek.


A napokban jelent meg a Tymah/Necroplasma split kislemez. Erröl mit kell tudni? Milyen nótákat tartalmaz? Mit gondoltok a Necroplasma muzsikájáról?

A kislemez 444 példányban, limitálva jelent meg. A részünkről a “Vihar“ egy próbatermi verziója van a lemezen, amit nemsokkal a "Funeral Fog" demo után vettünk fel. A Necroplasma részéről a ”Shallow Voices” szám van az EP-n. A Necroplasma-t nem igazán ismertük ezelött, de tetszett a számuk, egész jók. A kislemez ötlete a kiadójé volt és ő szervezte a részleteket, a borítót sem mi terveztük.


Az idén fog megjelenni a szlovákiai Osiris Productions gondozásában egy Tormentor tribute kislemez, amelyen a Туман és a Marblebog fog szerepelni, erről beszéljetek bővebben. Melyik nótát dolgoztátok fel és miért épp erre esett a választásotok?

Ez még azért némileg bizonytalan. A terv szerint mi a “Branded with Satan”-t csináljuk meg, de pont ennek a számnak nem sikerül sehogy megszerezni a szövegét, így még nincs kész. Vorgrov a “Live In Damnation”-t fogja játszani. A kiadó keresett meg az ötlettel, s mivel a régi dolgokat őrizzük, minket érdekelt a dolog.


Megkérlek, hogy kommentáljátok a következő eseményeket és személyiségeket:


a) 1956-os magyar forradalom az orosz elnyomás ellen

Shadow: - A magyarok nem az összetartásról híresek. Nem értem a dolgot igazából. Én így most azt sem tudom felfogni, hogy a Trianon-i szerződést hogyan lehetett aláírni. Én nem vagyok egy elszánt hazafi, de soha semmilyen körülmények között nem írtam volna alá. Nem szoktam behódolni az ellenségeimnek, függetlenül attól mekkora hatalma van vagy nincs. Ha akkor kihírdették volna a népnek, hogy a halálotokig harcoljatok az őseitek földjéért, nos, akkor semmit sem tehettek volna az ellenségeink. Lehet, hogy sokakat megöltek volna, de szabadon halhattak volna meg, becsületben. Nem így, szégyenben, elárulva az őseinket. Ha lett volna összetartás akkor ránk hagyták volna, hiszen mindenkit nem ölhettek volna meg mégsem. Az '56-os forradalommal kapcsolatban hasonlóan látom a dolgokat, ha lett volna összetartás akkor sikerült volna.


b) Szálasi Ferenc a Nemzetvezető

Shadow: - Egy jó példa arra, hogy hogyan tud elsöpörni a hatalom valakit, aki a népért akar tenni valmit és nem a gazdag zsidók kivánságait lesi. Szálasit félre kellett állítaniuk, hogy a gazdag zsidók isten nevében továbbra is kizsákmányolhassák a népet. Ez ma is így van. Az ország egy pár milliárdos zsidó kezében van, akik a háttérből úgy szövik a politikát, hogy ők továbbra is kizsákmányolhassanak minket "Isten nevében". Szálasi egy tipikus vezetői alkat volt, egy ilyen vezetővel talán ma Erdély nem lenne cigány kézen.


c) Wass Albert

Nem sokat tudok róla. Sokat ír Erdélyről, láttam már műveit, de nem olvastam.


d) 2004 december 5.-ei mgyarországi népszavazás

Shadow: - Amikor először hallottam hogy a 64 Vármegyés fiatalok szavazatokat gyűjtenek, hogy népszavazásra vigyék a dologot, akkor azt hittem sikerülni fog. Semmilyen politika nem volt benne ekkor még. A zsidó kommunista párt ellenreklámja hihetetlen volt. Persze nekik nyílván Izrael fontosabb, de hogy a miniszterelnök egy hazaáruló legyen, azért az már durva. Nem hiszem, hogy az ország ennél mélyebbre sülyedhet. Mindenféle hülye hazugságokkal ilyesztgették a népet, hogy milyen rossz lesz, ha megszavazzák. Az egyszerü embereket meg át lehet verni jól hangzó hazugságokkal. A valóság meg az, hogy a rohadt hazaáruló mszp azért kampányolt ellene, mert féltek az erdélyi demokrata szavazatoktól és hogy utána nem lenne esélyük hatalomra kerülni. Ez egyszerüen nevetséges. Pár száz éve ezért felnégyelték volna mindegyiküket! Ez az egész egy becsületbeli dologról szólott volna, hogy legalább annyival megtiszteljék őseiket, hogy elmennek szavazni azért, amiért ők az életüket adták. Szerintem minimum Koppány vezérünk sorsa járna ki nekik. Mindezt anélkül látom így, hogy különösebben foglalkoznék evvel az országgal. Én nem tartom magam magyarnak, nem akarok tartozni sehova sem. Egyszerüen csak szerintem ennyi a minimum, ha már ők magyarnak vallják magukat.


A következő kérdésem főleg neked szól Shadow. Szerinted miért van az, hogy a magyarországi magyarok nagy része utálja az erdélyi, kárpátaljai, vajdasági magyarokat, viszont az egyébb nációkat, mint pl. kínaiakat sokkal jobban tolerálják?

Shadow: - Ez a tendencia ahogy látom főleg a hazaáruló zsidó kommunista kormány miatt van és leginkább a vezetésben van. A kínaiakat üzleti okoból engedik be és ahogy észrevettem nem szereti őket sok mindenki. Itt Szegeden én nem látom hogy utálnák a tul oldalra rekedt magyarokat. Amit látok hogy a cigányokat utálják. És Erdély esetében a sok román cigányt akik ide jönnek. Itt inkább a kinti magyarok közé vegyülő románok és szerbeket utálják és tőlük tartanak. Nekem is van egy vajdasági magyar munkatársam akit azért vettek fel, mert magyar csak kint született. Ha szerb lenne nem vették volna fel biztosan. Én is nagyon könnyen lehettem volna Erdély-i magyar mivel a szüleim a határ mellett születtek. És ha kicsit arrébb húzták volna a határt akkor most nem lennék az állam számára magyar? Szóval a határhoz közel itt amit említettél nem igazán jellemző.


Ha teljesítené valamilyen felső hatalom az egyik kívánságotokat, akkor mi lenne az.

Dögöljön meg mindenki!!! Pusztuljon el a minden!!! PURE FUCKING ARMAGEDDON!!!


Mikor jösztök legközelebb Erdélybe?

Erdélybe legközelebb sajnos csak nyáron jövünk, a februári terveink ugyanis meghiusultak pénzhiány miatt.


Mik a jövőbeni tervek a zenekarjaitokkal?

Dim - A Туман kapcsán jelenleg új számok megírásával foglalkozom. Shadow - A Duskkal idén lehet hogy két lemez is megjelenik. A “Deathgate” már tavaly fel lett véve, ha az év elején megjelenik akkor az év vége fele lehet meglesz a következő is "A Pray For Death". A Diecold-al is felvettük az első lemezt a kiadatása annak is folyamatban van.


Várható-e erdélyi Туман koncert a közeljövőben és ha igen az emberek mit várhatnak egy erdélyi Туман koncerttől?

Nem tudjuk pontosan, hogy alakulnak a dolgok a közel jövőben az erdélyi koncertet illetően. Igazán király lenne!!! A koncerten mi megteszünk mindent, hogy ez a kibaszott világ megdögöljön!!! Gyűlöletet és átkot árasztunk...


A Kárpátok ködje kísérje utatok, köszönöm, hogy rendelkezésemre álltatok, ha valamit még szeretnétek közölni a Mirgilus Siculorum olvasóival, akkor azt most itt megtehetitek. Tiszteljétek az erdő szellemét!

Köszönjük a lehetőséget.
True Unholy Black Metal FOREVER! By following the Freezing Moon...


Contact: tymah@freemail.hu

by Mirgilus

<<Vissza