Nokturnal Mortum

Lehet, hogy tévedek, de azt hiszem, sikerült elkészítenem (eredetileg az Aegis ’zine-nek szánva) az eddig legkörülményesebb interjúmat. A Nokturnal Mortum énekese, Eugeny Gapon, alias Knjaz Varggoth tizenkét hónapig szöszmötölt, amíg végre nekiült a kérdések megválaszolásának. Természetesen Varggoth ez ido alatt végig nagyon készséges volt, segített a promózásban, folyamatosan levelezgettünk stb, de kikötötte, csak orosz nyelven hajlandó interjút adni. Mivel a hagyományos postacíme akkor még nem állt rendelkezésre, kénytelen voltam az egy kedves ismeros (ezúton is köszönet barátomnak, SZ.J.-nak, az egri D. Gimnázium orosz szakos tanárának) által oroszra fordított terjedelmes szöveget beturol beture a MS Word szimbólumai közül beszúrogatni. Az ötödik nap már jojózott a szem, mire e-mail-en el tudtam küldeni a kérdéseimet. A Nokturnal Mortum szerintem az ex-szovjet terület egyik legjobb bandája, számomra (és ebben sokak egyetértenek velem) ok szállították le a 2000. év legjobb lemezét (NeChrist), de a vezér szóló munkái (Mistigo Varggoth Darchestra, Aryan Terrorism, Vetche), valamint kiadói tevékenysége is figyelemre méltó. Aki kicsit is jártas a BM UG-ban, az tudja, Varggoth és csapata nyilatkozataiban nem épp szeretetcsomagokat osztogat, így a politikailag korrekt BM rajongói ezt az interjút inkább lapozzák át. Jobban járnak… Hehe! Ennél az interjúnál is elnézést kell kérnem azoktól, akik nem kapnak meg minden aktuális információt a banda legfrissebb történéseirol, de ez a beszélgetés sem túl friss, így azóta nyilvánvalóvá vált kérdések nem kerültek kitárgyalásra (pl. Weltanschauung CD, Taste of victory CDR, újrakiadások, ukrajnai felfordulás stb.).


Annak ellenére, hogy Magyarország és Ukrajna szomszédos országok, mi nagyon keveset tudunk hazádról, az ottani életrol és azt a keveset is csak a Tv-bol. Mesélj errol valamit! Ti az ország melyik részén éltek? Ott milyen az életszínvonal? Adottak a feltételek a minoségi zenéléshez? Civilben mivel foglalkoztok?

Ukrajna keleti részén élünk, a Kijev utáni második legnagyobb és legjelentosebb városban, Harkovban. Itt elég sok NS black metal csapat muködik. Elég keveset voltam más országokban, és így keveset tudok az európai életszínvonalról, de nálunk az életszínvonal magasabb, mint pl Oroszországban vagy Fehér-Oroszországban, de alacsonyabb, mint Lengyelországban. Mostanában nem üldöznek a meggyozodésünk miatt, bár ez sok más országban is így van. Manapság Ukrajna zsidó kormányának legfontosabb feladata hazánk kifosztása, más feladatot nem találnak maguknak… Ma még nem tudunk ellenállni nekik, de hamarosan erosebbek leszünk. A Nokturnal Mortum-on kívül más zenei projectekkel is foglalkozom, muködtetem az Oriana/Kolovrat kiadót és egy barátommal zeneboltunk van, ebbol élek tulajdonképpen.


Ti mit tudtok a magyarokról?

Szinte semmit nem tudok hazátokról. Ismerem Báthory Erzsébetet, a thrash metal legenda Tormentort, az Archívumot (hazánk legjobb kopasz zenekara -SJ) az Osztrák –Magyar Monarchiát, a Habsburg dinasztiát. És általában: Magyarország (ezt így magyar nyelven írta -SJ), Magyar Köztársaság, közép-európai ország, fovárosa Budapest stb.


Mindig is érdekelt, hogy hogyan választanak a black metal-os zenészek maguknak muvészneveket. Te hogy lettél Varggoth?

Nem tudom, mások hogy szoktak álneveket választani maguknak, de az én álnevem hozzám tartozó betukre lefordított számok lejegyzése. Ugyanúgy mint a NM többi tagjának is. Ez még abból a korszakunkból való, amikor az okkultizmus és mágia iránti lelkesedtünk.


Te hogy definiálnád a zenéteket? A spirituális vagy inkább a politikai töltése a nagyobb? Mi a véleményed az olyan NS black metal-ról amiben csak politika van, és semmi spiritualizmus?

A zenénkben helye van ennek is annak is, de természetesen nagyobb mértékben spirituális. Az NS BM egy fegyver, de hogy milyen töltényekkel töltöd meg, az a te dolgod. Mindenesetre én úgy gondolom, a black metalnak spirituálisnak kell lennie.


Számodra mi a fontosabb, a spiritualizmus vagy a politika? Mi volt nálad korábban? A politikai vagy a spirituális meggyozodésed? Barátaid megválasztásakor mi a fontosabb, közös politikai vagy spirituális meggyozodés?

Ez a két dolog jellemez és felépít bennünket. Vallásom a pogányság, politikai meggyozodésem a fasizmus. Eloször a pogánysággal ismerkedtem meg. Barátaimnál fontos, hogy mindkét dolog megjelenjen, de az eros harcos és a bölcs emberi mivolt is nagyon fontos. Ami az okkultizmust illeti, nem tartom magam már ehhez az irányvonalhoz.


Mi a kapcsolat a jobboldali politika és az okkultizmus között?

Én nem látom alátámasztottnak ezt a kapcsolatot. Összetéveszteni az ötszöget a horogkereszttel teljesen ostoba dolog, vagy még rosszabb. Ezzel olyan emberek foglalkoznak, akiknek nincs fogalmuk sem errol sem arról, vagy általában semmirol sem. A vallás lehet kapocs a jobboldali politizáló emberek között, és ez a vallás a pogányság. Csak ez a vallás képes fölemelni a nép patrióta lelkületét. Ezért csak pogány válhat fasisztává és a fasiszta pedig beáll a pogányok közé.


Van-e ellentét az okkultizmus hívei és a pogány hitvilág között?

Van bizony. Külön kell választani ezeket a fogalmakat. A pogányság megismerését és tanulmányozását finoman szólva megbénítják a zsidó okkultizmus és kabbalizmus által kreált sztereotípiák. A két dolgot egy kalap alá veszik a múl század eleje óta. Az okkultizmust ellátták nem létezo fogalmakkal, melyeket az árja vallásból, a pogányságból loptak. A modern okkultizmus nem más, mit pótcselekvés. Nekünk nem kell pótanyag! Nekünk a tiszta, osi vallás kell, és ez a pogányság.


Sok black metal zenész és rajongó nem veti meg a kábítószert. Ti hogy álltok ezzel?

Hadd szenvedjenek a saját mérgüktol a gyengék, nekünk nem kell a zsidók mérge! Na persze ez nem azt jelenti, hogy soha nem próbáltuk ki. Nagy propagandát kell kifejtenünk a drogok ellen. A modern fiatalság nagyon hajlamos a drogokra, homoszexualitásra és egyéb ragályokra divatból, köszönhetoen az elokészített szabadkomuves programnak, mely a fehér ember kiirtására irányul. Céljuk, hogy rabbá, vagyis szürke degenerált csoporttá tegyék a fehér fajt, mely képtelen ellenállni a világuralmuknak és csak azt teszik, amit elrendelnek nekik. Ha az alkoholról kérdezel, akkor iszunk, de mértékkel.


Az „NeChrist” albumotok borítója, a CD korongon lévo ábra illetve a track-ek mennyisége (88) utal a politikai hovatartozásotokra. Volt-e ezzel gondotok a kiadónál, terjesztoknél?

Igen, sok bolt bojkottálta a lemezünket. Annál is inkább, mert én soha sem rejtem véka alá a véleményemet, és ez még egy okkal több, hogy ne szeressenek a metal biznisz zsidajai. Amikor a The End Rex eladta az elso CD-nk licencét a Nuclear Blast-nak, nagyon feldühödtem eloször, aztán megnyugodtam: az antifasiszta Nuclear Blast eladja a radikális jobboldali csapat lemezeit a terjesztoi hálózatán keresztül, ami jót tesz a mozgalmunknak a célunk elérésében.


Milyen a ti szerepetek hazátok metal életében? És mennyire gyuruzik be Ukrajnába a nyugati kultúra? Mi határozza meg a fiatalok tömegeinek ízlését nálatok?

A metal Ukrajnában underground szinten mozog. A TV-ben, rádióban nagyon ritkák a metal musorok. Manapság sok fiatal rajong a rock és metal zenékért, de nem elegen. A fiatalok körében a néger zene dominál (pl. a rap) valamint a degenerált techno-klub mozgalom. Mindezek a dolgok gyengítenek bennünket, és a mi zsidó-kommunista kormányunk ennek csak örül. A mi szerepünk a múltban és a jövoben is egyértelmuen elokelo. A Nokturnal Mortum az egyik vezeto metal csapat ma Ukrajnában, de az volt az ex-Szovjetúnióban is. A black metal segítségével hirdetjük a fehér faj felsobbrenduségének eszméjét, harcolunk a jövonkért, a fehér faj gyermekeiért és hirdetjük a vallásunkat. Mostanában nagyon sok ember lépett be a mozgalmunkba, köszönhetoen zenénk hatásának.


Biztos van akit érdekel, hogy vannak-e nálatok a mozgalmatokhoz kötodo szervezetek. Oroszországban van Blood & Honour, ami egy nemzetközi NS-skinhead szervezet. Nálatok? Állsz valamely hasonló csoporttal kapcsolatban? És ha már itt tartunk: mi a véleményed a skinhead-ekrol?

Ukrajnában is vannak ilyen szervezetek, például B&H is. Kapcsolatban állunk a Slavonic Heathen Front-tal és a Pagan Front-tal, amelyrol bovebb információt a honlapjainkon kaphattok. A skinhead-ekkel jó és szoros kapcsolatban állunk. Nálunk most zajlik a két jobboldali színtér egyesítése, pl. a tavalyi év végén rendeztük meg a Kolovrat III. elnevezésu fesztiválunkat, ahol egy színpadon lépett fel a két zenei irányzat egyesítve az NS eszméjét.


Beszélj pár gondolat erejéig a „NeChrist” címu albumotokról!

Ha a NeChrist”-rol szeretnél kérdezni, akkor az nekünk nem új anyagunk. 1999-ben vettük fel, utoljára 1998-ban játszottuk koncerten azt a musort. Nekem az az album örökké tetszeni fog. Jól sikerült benne a black metal és népem hagyományainak egyesítése. Úgy tudom, hogy kultikussá is vált az NSBM rajongók körében. Az istenek ösztönöztek erre a zenére bennünket, és mi átadtuk azt az embereknek. Most új anyagon dolgozunk. Ez egy kicsit más zene lesz, de egy kicsit sem akarunk letérni a kijelölt útról. Várjátok csak meg!


Mi a helyzet a szóló munkáiddal? A Mistigo Varggoth Darkestra röpke 74 perce elég töményre de jól sikerült! Mit várhatunk toled ezen a téren a késobbiekben?

Kösz a kedves szavakat. Ami a következo albumot illeti, még az év végén tervezem fölvenni. S hogy milyen lesz? Még nem tudom.


Miket olvasgatsz mostanában? Melyik országba jutnál el a legszívesebben?

Manapság elég sok jó könyv jelenik meg nálunk és Oroszországban is, de sajnos ezeket nem fordítják le más nyelvekre. Ezekbol sokat meg lehet tudni a teljes szláv és árja kultúráról. Az érdekes könyvek közül azokat ajánlom a legszívesebben, amelyek nevelik az emberben az erot és a lelkét. Az ország, amelybe szívesen elmennék az Franciaország. Remélem, hogy sikerül úgy meglátnom azt az országot, hogy kiuzik a sok emigráns korcsot. Európa összes országa közül Franciaország szennyezett leginkább fajilag. A következo Németország volna. Még nem késo, meg kell állítani a parazitákat. Európa az árjáké!


Mit szólsz a régi szovjet háborús filmekhez?

Nagyon sok bennük a hamis elem. A kommunisták nem létezhettek hazugságok és ámítás nélkül. Saját tapasztalatból beszélek, sok évet éltünk a SZU-ban. De ilyen a kommunista politika! Mint mindig, ezekben a filmekben gonosz, embertelen német katonákat mutattak be, akik bármikor képesek felakasztani és kiirtani az egész világot. A és persze tele voltak ezek a filmek szent és tiszta szovjet katonákkal. De ahogy a történelem igazolta, nem egészen így volt… A háború az háború és történhetnek olyan dolgok benne, amelyek engem is megbotránkoztatnak, de a II Világháború mint a fehér ember tragédiája örökre emlékeztetnie kell bennünket. A II Világháborút nem nyertük meg, elvesztettük ezt a testvérháborút! De a régi szovjet háborús filmekben volt jó is: a fegyverkezésre gondolok és a patrióták nevelésére. Bár igaz, szovjet-partiótákat neveltek, akik nem tartoznak közénk, nincs szükségünk rájuk, mert ok a zsidó-kommunizmust szolgálták.


Hallottam, hogy szervezés alatt áll egy magyar koncertetek. Igaz a hír?

Errol most hallok eloször. (Nem tudom, hogy kamu volt-e a hír, de a Negative Art honlapján fél évig volt fenn ez az információ -SJ), de nem utasítanám el a Magyarországi fellépést. Nem kizárt, valamikor talán…


Mi a véleményed az alábbiakról:


A, Euronymus-Vikerness ellentét

Halál és élet, mind elsodleges, mind átvitt értelemben.


B, Európai Unió

Soron lévo zsidó kisérlet, mely rabot csinál a fehér amberbol. Lásd USA.


C, Oroszok, Oroszország

Szláv árja testvéri nép, amely, mint mi, megpróbál kikerülni a szakadékból és a cionizmus markából. Oroszország nagy és szép ország, bár nagy szerepet játszott Ukrajna elszegényedésében.


D, Techno-Ipari zene

Lélektelen zene, hangmérnökök munkája, nem zenészeké. A narkósok és degeneráltak, volt punkok és hippik zenéje. Azoké, akik elvesztették örömüket a saját korábbi irányzatukban. Kill’em all fuckin’ pigs!


E, Ukrán maffia

Tegnapelott: család, tegnap különbözo nemzetiségu bunözok, ma cionisták.


F, Többi szláv nép

Testvéri árja népek. Melyek kiállnak egymásért, és ez már sokszor bebizonyosodott.


G, Németország a II. világháborúban

Minden szempontból egy rendes ország. Nézd csak meg, mit csinálnak a hajdani nagy országból! A zsidó-kommunista oldalról állandó szidalmazást kapnak, pedig már az ország a kapitalisták kezében van. Ma ez már nem az a Németország. Hallottam, hogy már 5-7 év múlva az ilyen ütemu népességnövekedés esetén, mint most van egyetlen tiszta fajú német sem lesz. Ez szörnyu! Európa árjái könnyek között.


H, A volt Szovjetúnió

A gyerekessé váló kommunista közéleti személyek és teoretikusok meg nem valósult utópista álma.


Véleményed szerint mi okozta néped/hazád jelenlegi rendkívül rossz helyzetét?

A kereszténység, az orosz birodalmi törekvések, a kommunizmus, a cionizmus.


Véleményed szerint mi az elsodleges lépés, amit a népednek meg kellene tennie ahhoz, hogy ebbol a helyzetbol kilábalhasson? Mi lenne a folytatás?

Az emberek nemzeti érzületének felemelése, a zsidó kormány félreállítása és mindazoké is, akik oket szolgálják.


Van-e szükség Európa eroinek egyesítésére (nem gazdasági értelemben) ahhoz, hogy a közös céljukért fellépjenek?

Csak mi gyozhetünk, a zsidó rendszernek egységes irányító rendszere van, ezért külön-külön nem lenne nehéz ellenük fellépni, emlékezz csak vissza a II. Világháborúra vagy Koszovóra. De ha már az 1940-es években egységesek lettünk volna, akkor megszereztük volna a gyozelmet, és a mai zsidó államok nem alakultak volna ki.


Melyik nép Európa jelenlegi legerosebbje? Kinek vannak a legnagyobb tartalékai? Kik lehetnek egy esetleges európai újrarendezés után vezeto államok?

Szerintem Oroszország az egyetlen jelölt erre a posztra. Bár nem örülök ennek a ténynek, de attól ez még nyilvánvaló. Nyugat-Európa felett szépen csendben eljár az ido az amerikai vírus miatt. Kelet-Európa minden országára nagy hatással és befolyással van a „Nagy Testvér”. Ezért Oroszországot mondom. Reméljük, hogy az orosz imperializmus nem okoz megint olyan károkat, mit a történelem során.


Szerinted milyen szerepet játszhatnak ebben az új Európában a kis népek? Mert most csak a lábtörlo szerepét játsszuk.

Ahogy imént megjegyeztem, a népek a keveredés és az emigrációnak köszönhetoen növekednek csak sajnos. A kis népek tudják mindig a legjobban megorizni a saját kultúrájukat, faji eredetüket. A kulturális örökség megorzése az egyik fo követelménye az árja Európa újjáéledésének. Ma az európai országok csak futószonyegként funkcionálnak a zsidó rablók számára, de nem lesz ez így sokáig!


Látsz-e valami közöset a magyar és az ukrán nép között?

Népeink egyaránt szenvedtek a zsidó kommunizmustól, de Ukrajna ezt komolyabban megsínylette.


Mirol szólnak az ukrán nyelvu számaitok?

Ezek a számok nem ukránul, hanem oroszul vannak. Kelet-Ukrajnában mindenki oroszul beszél. Ez az egyik oka, hogy oroszul éneklünk.A második ok sokkal fontosabb: az oroszt egész Kelet-Európa érti. Dalaink a zsidó-keresztény pestis elleni harcra hívnak fel, patriotizmust ébreszt és szeretetet az árja föld és hit iránt. Számaink büszkeségrol és becsületrol szólnak.


Az ukrán népi zenei részleteket az új albumotokon kik adják elo? Élo népi kórus vagy hangfelvételek? Errol a témáról írj valamit bovebben!

Minden rész élo. Mindannyian játszunk népi hangszereken, és a Drabyna népi együttes is segített nekünk. Nagy gyujteményünk van népi hangszerekbol. Különbözo fúvós hangszereket használtunk (szoplika, okarina, furulya…), pengetosöket és sok ütost. A jövoben többet fogunk használni népzenei hangszereket, mert ez különleges hangzást ad a zenénknek.


Kedvenc zenéid? Esetleg más mufajból is?

Manapság régi thrash és death maetal-t, osi közép tempós black matalt, NSBM-t, R.A.C./WP zenét hallgatok. És más stílusokat is, amelyek az NS ideológiát közvetítik felém, meg szeretem a folk zenét. Néhány együttes: Burzum, Graveland, Absurd, Honor, Fortress, Kristalnacht, Abystic Hate, Bathory, Konkwista 88, Kataxu, Dark Fury, Thor’s Hammer, Gontyna Kry, Wojnar, Rahowa, Skrewdriver, Brutal Attack, No Remorse, Hate Forest, Pluton Svea, Primordial, Negura Bunget, Bound for Glory, Legion of Doom, Iron Youth, Darkthrone, régi Mayhem, Destruction,Sodom, régi Emperor, Evil, Pantheon, Horna, Ancient Rites, Estirpe Imperial, régi Immortal, Thunderbolt és sok sok egyéb csapat.


Ismereteim szerint a legtöbb magyar jobboldali radikális párt álláspontja szerint a kereszténység reális ellenzéke lehet a zsidóságnak. Mit gondolsz errol?

Agyrém! A kereszténység zsidó találmány, mely gyengeséget és alázatot tanít az árjáknak. Azért lett kifundálva, hogy ne tudjunk ellenállni a zsidó agressziónak. Ki kell löknünk a kereszténységet a társadalmunkból, mint a szemetet. A vallások közül csak a pogány hit adja meg azt az erot, mely a gyozelemhez kell.


Mi erosebb kötelék szerinted, a politikai/spirituális kapcsolat vagy a vér köteléke?

A vér köteléke.


A legutóbbi, „NeChrist” (Antichrist) albumnak már a borítója is egy igazi BM lemezre utal. Ez a fekete-fehér borítókoncepció engem egy picit a korai Darkthrone vagy Burzum kiadványokra emlékeztet. Ezt kommentálnád?

Igen, ez igaz, szeretnénk, hogy mindenki ezt észre is vegye. Szeretnénk, ha mindenkit a BM régi, igazi lelkére emlékeztetne, arra, amely ugyanúgy érdekel minket ma is, mint régen. Mi mindig becsületesek voltunk és leszünk magunk és a hallgatóink elott is. Nagyon kritikusan szemléljük a BM jelenlegi kiárusítását és azt is nehéz nekünk feldolgozni, hogy harcunkat ilyen könnyen likvidálni lehet. Nehezen értheto, hogy társadalmunk túl messze van az ideális árja társdalomtól, annyi a degenerált. Persze az is igazi, hogy a degeneráció ezzel a korral jár.


Bár az interjú elején volt már errol szó, mondanál még valamit a kiadódról, az Oriana/Kolovrat Production-ról?

A Kolovrat Pr. Hazai zenekarok kiadványaival foglalkozik, függetlenül attól, hogy milyen fajtáját játsszák a BM-nak. Eddig csak kazettákat adtunk ki de a késobbiekben CD-ket is ki fogunk adni.


Végezetül van-e valami, amit el szeretnél még mondani az olvasóknak?

Köszi, hogy szakítottatok idot mindezek elolvasására. Soha ne áruljátok el a véretek!


Contact: http://www.thepaganfront.com/oriana/nm

by János Stauderer

<<Vissza